mandag 25. oktober 2010

Syrianska og IFK Norrköping klare for ALLSVENSKAN!

Beklager for at jeg kommer med en sen oppsummering av runde 29 og 30.

Vi begynner med runde 29 som hadde litt spenning i kampene, spesielt i kampen om opprykk.

Ängelholms FF - IFK Norrköping FK
IFK Norrköping FK er klare for ALLSVENSKAN, Eirik Dybendal spilte hele kampen og gjorde en bra figur, fikk gult kort i 90.min. IFK Norrköping FK vant 1-2 og var dermed klare for allsvenskan. En 18åring avgjorde for IFK Norrköping 2 min før kampen var over.

Landskrona BoIS - Hammarby
Petter Furuseth spitle 73min i oppgjøret mot Henke Larssons Landskrona BoIS. Hammarby vant kampen 0 - 1. Ikke mye mer å si om denne kampen, Hammarby fikk 3 viktige poeng.

Syrianska FC - Jönköpings Södra IF
Syrinaska gjør det som trengs, 3 viktige poeng i toppstriden. Må vinne siste kampen mot Väsby United. Peter Ijeh scorte begge målene for Syrinaska. Dinko Felic spitle 77 minutter av denne kampen.

GIF Sundsvall - FC Trollhättan
GIF Sundsvall trengte 3 peong for å henge med i kampen om opprykk. Det begynte bra for GIF Sundsvall som tok ledelsen etter bare 11 minutter. FC Trollhättan på sin side måtte ha poeng for å holde seg i Superettan. Og etter 63 minutter fikk FC Trollhättan  uttelling. Kim Roger spilte ca 15 min for FC Trollhättan, mens Christian Brink spilte hele kampen for GIF Sundsvall.

Videre med runde 30, og sesongens siste kamp!

IFK Norrköping FK - GIF Sundsvall
Det ble kryss i årets siste kampen på "Nya Parken". Ingen av lagene klarte å inne og ta alle poengene og dermed er det IFK Norrköping FK som går videre opp til Allsvenskan, mens GIF Sundsvall må ut vi kvalifisering. GIF Sundsvall fikk en fin start og allerede etter 15 minutter hadde de gjort 0-1. Dette holdt seg helt til 18 årige Christoffer Nyman satte inn 1-1 i 75.min.  Christian Brink spilte hele kampen. Eirik Dybendal spilte hele kampen for IFK Norrköping FK.

FC Trollhättan - Östers IF
FC Trollhättan på sin side var avhgengie av å vinne kampen for å ha mulighet til å holde seg i Superettan. Og det begynte ikke spesielt bra for FC Trollhättan. Etter 29.min var det den gamle Ham-Kam spilleren Oliver Karekezi som gjorde 0-1. FC Trollhättan kom tilbake men 2 minutter på overtid avgjorde Östers IF. Kim Roger Strand kom inn i 53.min men klarte ikke hjelpe laget til seier. FC Trollhättan tapte kampen og spiller neste år i divisjon 1.

Hammarby - Örgryte
Bedre gikk det heller ikke for Petter Furuseths Hammarby. Laget kunne med seier i dag, gå opp till en 4.plass, men Åge Hareides gamle klubb ville det anderledes og vant kampen 1-2. Örgryte avgjorde på overtid. Petter Furuseth spilte 62.min. Nytt styre i Hammarby kan gjøre at det nå satses litt her i Stovkholm og kanskje får vi se et annet Hammarby neste år. Hammarby endte tilslutt på 8.plass.

Väsby United - Syrianska FC
Väsby United hadde ingenting å spille for, de var allerede klare for nedrykk, mens Syrianska FC hadde alt å vinne. Å for en kamp det skulle bli. Eks. Viking spiller Peter Ljeh scorte 2 mål og Dinko Felic spilte hele kampen mot Väsby United. Syrianska FC vant fortjent 3-0 og med denne seieren er de klare for Allsvenskan som vinner av Superettan.

GRATULERER SYRIANSKA FC OG DINKO FELIC!!!

I allsvenskan er det også spennende.

I runde 29 spilte Helsingborg borte mot Elfsborg og vant tilslutt 1-3, en utrolig prestasjon av et lag som ikke har den beste formen for øyeblikket. Ardian Gashi var ikke med mot Elfsborg. Mens i andre enden av tabellen kjemper Åtvidaberg mot nedrykk med 2 nordmenn på laget. i den 29 runden spilte de mot BK Häcken men klarte bare 0-0. Glenn roberts kom inn i 76.min mens Steinar Strømsnes kom ikke inn i denne kampen.

I runde 30 møttes disse lagene til den nest siste kampen for sesongen, og det var storlaget Helsingborg som gikk ut av kampen med et stort smil. Helsingborg vant kampen 3-0, fortjent. Steinar Strømsnes kom inn i 40.min men klarte ikke påvirke Åtvidabergs spillere. Ardian Gashi kom inn i 66.min og kriget på midtbanen til Helsingborg. En viktig seier for Helsingborg i kampen om gullet i Allsvenskan.

For de av dere som ikke har sett dette, har Egil "Drillo" Olsen vært i Stockholm med en kjent reporter  ROBERT LAUL, og hans program "LAUL CALLING" som sendes på aftonbladet.se

Ha en riktig fin uke og nå lader vi opp til helgen da det er klart for den store GULLFESTEN!!